martes, 24 de noviembre de 2015

Escena Ciudadano Kane


 


CIUTADÀ KANE

Aquest fragment cinematogràfic pertany a la pel·lícula El ciutadà Kane. És una pel·lícula estatunidenca de l'any 1914, dirigida, escrita i protagonitzada per Orson Welles. En aquesta escena apareixen els personatges Charles Foster Kane (Orson Welles) i la amant, que més tard serà la seva segona muller Susan Alexander Kane (Dorothy Comingore). Estan discutint perquè la Susan no vol seguir cantant perquè no esta disposada a aguantar critiques, i en Charles la obliga a seguir cantant.
 
L’escena comença amb un desenfocament seguit d’un pla de detall d’un  diari ,juntament  amb la veu en off de la dona. El pla de detall del diari serveix per introduir-nos el perquè de la discussió, on un amic d’en Charlie ha criticat a la seva dona de com cantava. Ens mostra una combinació de primers plans per introduir-nos els personatges que hi apareixen a l’escena. Hi ha un pla general mostrant el lloc a on estan ambdós personatges. L’escena combina un pla americà i seguidament es produeix un tràveling lateral seguint a en Charlie fins que el punt de vista de la càmera es combina amb un pla contrapicat i , darrerament hi podem observar un pla picat.
 
Hi ha un muntatge continu , hi han plans seguits en un temps real sense que hi hagi un temps temporal entre un pla i l’altre. Al final de l’escena es produeix un travelling frontal cap enrere, fins que hi ha un primer pla de la cara de la dona amb la veu en off den Charlie. Es produeix  un efecte de contrallum que no precisament s’ha fet per error, si no per donar a entendre alguna cosa. L’escena no té banda sonora per tant fa que l’escena sigui molt més realista.
 
 
 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario