miércoles, 25 de noviembre de 2015

EL NOMBRE DE LA ROSA - Escena final






El nom de la rosa

Aquest fragment de la pel·lícula " el nom de la rosa" és una pel·lícula italico-franco germànica, feta l'any 1986 i esta dirigida per Jean-Jacques Annaud.

En l’escena podem veure com dos homes van muntats a ase i un d’ells avança, mentre que l’últim para per trobar-se amb una noia que sembla que l’esta esperant. Aquests dos senyors semblen monjos, el segon noi és molt més jove que el primer. Al final de l’escena es veuen a ambdós homes muntats en les ases, avançant el seu camí corresponent.

L’escena comença amb un pla conjunt on es veuen els dos homes muntats a les ases, recorrent un tràveling frontal cap enrere. Al següent pla la càmera adopta una posició com si fos el noi, apropant-se a la noia que l’esta esperant. Hi ha la combinació de primers plans del noi i la noia per introduir-nos que l’escena que passarà a continuació es produirà entre ells. Gràcies a un pla sencer podem veure al primer home muntat a la burra, esperant a que el noi prengui una decisió. A continuació es produeix un pla conjunt del noi i la noia i hi ha un primer pla de la cara de la noia per mostrar la seva expressió, a l’igual que la del jove. Al prendre la decisió hi h a un pla general on es veu al noi marxant i es combina amb un tràveling òptic d’una distància focal curta a una llarga. Mentre la imatge es difumina apareix una veu en off d’un home que sembla vell narrant algo. La següent imatge que és un gran pla general  apareix en tall en sec i mentre la veu en off va parlant es produeix un tràveling òptic d’una distància curta a una distància focal llarga, convertint aquell pla general en una panoràmica. Aquest efecte de tràveling òptic es produeix com un flash back, mentre la veu del home, ja vell, explica la seva història passional.

La banda sonora fa un paper important perquè dona dramatisme a la situació i fa que el receptor s’endinsi més en l’escena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario