jueves, 17 de diciembre de 2015

EXPOSICIÓ WORLD PRESS PHOTO


El passat dijous dia 10 vaig visitar l’exposició World press photo on s’hi veuen les millors imatges de l'any. 

La imatge guanyadora d’aquest any 2015 ha sigut la fotografia d’en Mads Nissen on els dos protagonistes són dos homes russos . En la imatge  es reclama la falta de llibertat d’expressió sobre l’homosexualitat i també simbolitza la repressió que reben els homosexuals.
El passat dijous dia 10 vaig visitar l’exposició Word press photo on s’hi veuen les millors imatges del any. La imatge guanyadora d’aquest any 2015 ha sigut la fotografia d’en Mads Nissen on els dos protagonistes són dos homes russos.  En la imatge  es reclama la falta de llibertat d’expressió sobre l’homosexualitat i també simbolitza la repressió que reben els homosexuals.




Una de les imatges més impactant per a mi ha sigut la imatge d’en Bullent Kilic . En aquesta imatge hi ha una noia que està sent detinguda per la policia en una manifestació a la plaça Taksim a Istanbul. La imatge ens transmet el fi d’una lluita. La mirada de la noia és clau en la fotografia, ja que indica la rendició davant la protesta. És una imatge que transmet repressió pel fet que dos policies l’estiguin agafant per contínuament “reprimir-la” a causa de la manifestació. Un altre punt clau d’aquesta imatge és el color blau, ja que transmet un sentiment de nostàlgia cap a la noia i dóna un toc dramàtic sobre aquesta.



La imatge per excel·lència que representa l’exposició d’aquest any és la fotografia d’en Massimo Sestini, on es pot observar una patera plena d’immigrants. A causa de la quantitat de gent que hi ha dins, l’aigua del mar fins i tot penetra en l’embarcació. És una imatge que representa els problemes de l’estranger i a causa d’aquests la gent es veu obligada a abandonar el seu país i anar a altres en cerca d’una vida millor.




És una exposició molt interessant de veure-la perquè hi ha imatges vertaderament simbòliques que plasmen la realitat d’una manera clara i t’obliguen a reflexionar de  el que esta passant a reu del món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario